Boek een afspraak kuLeuven
Gelieve 2 of meer karakters in te geven.

Over ons

Mr. Bessel Kok
Mr. Bessel Kok Chairman

Bessel Kok is een Nederlandse ondernemer die momenteel woonachtig is in de Tsjechische Republiek. Zijn indrukwekkende carrière omvat het topmanagement in diverse internationale bedrijven.

 

Bessel Kok was de oprichter en de voorzitter van Swift voor België (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication). Daarna leidde zijn ambities hem naar de grote telecombedrijven in heel Europa. Als een bekende schaak- en kunstliefhebber, was Bessel Kok de voorzitter van de World Chess Grandmaster Association van 1985 tot 1991. Zo werd hij ook betrokken in Praag, 2002 tijdens de World Chess Championship.

 

Bessel Kok is de belangrijkste initiatiefnemer en drijvende kracht achter de Bakala Academy. Door zijn scherpe visie en zijn snelle beslissingen werd de Bakala Academy werkelijkheid.

x
Prof. Koenraad Debackere
Prof. Koenraad Debackere Managing Director KU Leuven

Prof. dr. Ir. Koenraad Debackere behaalde zijn Ph.D. in Management met een ICM-beurs aan de Universiteit van Gent na een verblijf als een ICM-lid en als ICRMOT wetenschappelijk medewerker verbonden aan MIT Sloan School of Management. Hij was een Fulbright-Hays post-doctoraal onderzoeker aan het MIT in 1991-1992. In 1995 werd hij hoogleraar aan de KULeuven, waar hij Technologie en Innovatie Management doceerde. In 1999 werd hij algemeen directeur van de KULeuven in Research & Development, het ‘Technology Transfer Office’ van de KULeuven. Hij was ook gasthoogleraar op het gebied van Innovatie Management in verschillende academische MBA-programma's (Manchester Business School, Insead, Milano Politecnico, Universiteit van Tilburg, Chalmers University). Hij is ook actief betrokken bij technologische overdrachtsactiviteiten als gedelegeerd bestuurder van KU Leuven Research & Development en voorzitter van het Gemma Frisius Fonds (het venture fonds) van de KULeuven. 


Daarnaast is hij ook mede-oprichter en voorzitter van Leuven.Inc, het innovatienetwerk van de Leuvense high-tech ondernemers. Tot slot is hij ook een bestuurslid van IWT-Vlaanderen, het Vlaamse overheid agentschap dat wetenschap- en technologie-ontwikkeling ondersteunt in de Vlaamse industrie.

x
Prof. Peter Hespel
Prof. Peter Hespel Scientific Director

Prof. dr. Peter Hespel werkt momenteel in de KU Leuven FABER-afdeling. Hij behaalde zijn Ph.D. graad in de inspanningsfysiologie aan de KU Leuven (België) in 1987. Daarna werd hij benoemd tot hoogleraar in de inspanningsfysiologie aan de KULeuven.
 

Zijn doceerdomeinen omvatten cursussen in inspanningsfysiologie en sportvoeding aan studenten in de lichamelijke opvoeding, fysiotherapie en sportgeneeskunde. Zijn onderzoek richt zich op de regulering van koolhydraat-en vetstofwisseling tijdens het sporten, sportvoeding en voedingssupplementen, alsook de trainingsmethoden van eliterenners. Hij publiceerde meer dan 125 wetenschappelijke publicaties in peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften op het gebied van inspanningsfysiologie.


Prof. Peter Hespel is de directeur van het Perfomance Center voor topsporters aan de KU Leuven. Hij is consequent betrokken bij training en voedings- follow-up van topsporters, voornamelijk fietsers en triatleten.

x
Patrick Lefevere
Patrick Lefevere Ambassador of Sport

Patrick Lefevere is een van de meest succesvolle ploegleiders in de wielersport. Hij is de man achter 'Omega Pharma-Quick Step' en kan terugblikken op een succesvolle carrière in de wielersport.
 

Als voormalig profrenner won hij Kuurne-Brussel-Kuurne en ook een etappe in de Vuelta. Als teamleider heeft hij de top bereikt met verscheidene renners. Patrick Lefevere wordt ook wel de "Champion Maker" genoemd. In zijn glorie jaren werkte hij bij het Italiaanse Mapei Lab. Met renners als Museeuw, Ballerini, Tafi, Rominger, Olano, Nardelo en Frank Vandenbroucke won hij in eendagswedstrijden alles wat er te winnen was. Vijf keer op rij won het team de World Cup.
 

Na het verlaten van Mapei ging hij naar Domo-Farm Frites, Quick-Step-Davitamon en QuickStep-Innergetic, waar hij opnieuw werkte met toprenners, ondermeer met Tom Boonen. Hij was voorzitter van de AIGCP (alle internationale teams) en IPCT (Pro Tour teams). Vandaag is Patrick Lefevere actief als teammanager van 'Omega Pharma-Quick Step', dat vijfde eindigde in de WorldTour team Ranking van de UCI.

x
Auret Van Zyl
Auret Van Zyl General Counsel

Auret van Zyl is een ondernemer, die momenteel woonachtig is in Zwitserland. Hij begon zijn carrière als bedrijfsjurist in een groot internationaal advocatenkantoor Allen & Overy. Daarna richtte hij TMA Partners op, een transactie management en advies bedrijf. Zijn passie voor wielrennen in combinatie met zijn juridische expertise leidde hem zowel naar de raad van 'Omega Pharma-Quick Step' als naar die van de Bakala Academy.


Zijn brede internationale carrière omvat grote grensoverschrijdende fusies en overnames, aandelen kapitaalmarkttransacties en joint-ventures in Europa, Azië, Afrika en de VS in een breed scala van sectoren, waaronder metalen en mijnbouw, het bankwezen, telecommunicatie en informatietechnologie, onroerend goed, farmaceutica en energie.

x